Welkom bij de verloskundigenpraktijk van St. Antonius Alnatal


Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Ben je op zoek naar een verloskundigenpraktijk om jou en je partner te begeleiden in deze bijzondere fase van je leven? Bij St. Antonius Alnatal werken verloskundigen, die jullie graag begeleiden bij je zwangerschap en je bevalling, thuis of bij Alnatal.

Team Alnatal  

Alle zorg rond zwangerschap, geboorte en kraambed

Wij, de verloskundigen van St. Antonius Alnatal, zijn opgeleid om gezonde zwangeren te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Wij hebben allemaal jarenlange ervaring. In die jaren is onze liefde voor het vak gegroeid. En dat merk je!

Tijdens je zwangerschap zullen wij je de zorg geven die je nodig hebt. Daarnaast schenken wij veel aandacht aan voorlichting, bijvoorbeeld over de bevalling en borstvoeding. Als je bevallen bent, komen wij bij je thuis om jou en je partner te begeleiden in jullie nieuwe levensfase met de baby.

5 dagen per week spreekuur

De controles tijdens je zwangerschap vinden plaats bij Alnatal in Nieuwegein. Wij houden 5 dagen per week spreekuur, waarbij we ruim de tijd voor je nemen.

Inloopspreekuur
De verloskundigen van St. Antonius Alnatal hebben ook een inloopspreekuur. Het spreekuur vindt elke maandag- en donderdagochtend plaats van 08.30 tot 10.00 uur in Nieuwegein. Het is bedoeld voor alle zwangere vrouwen tot en met 24 weken zwangerschap die onder controle zijn bij de verloskundige van Alnatal. Zij kunnen dan zonder afspraak terecht, aanmelden bij de balie is voldoende. Dit laagdrempelige spreekuur kan tijdens de eerste, vaak spannende en onzekere, periode van je zwangerschap heel geruststellend zijn.

Thuis of poliklinisch bevallen

Als je in ons directe praktijkgebied woont (Nieuwegein, IJsselstein of Vianen) heb je de keuze om thuis of in een huiselijke verlossuite van St. Antonius Alnatal Nieuwegein te bevallen. Woon je buiten ons praktijkgebied dan zal je bevalling altijd plaats vinden op één van onze verlossuites.

Toegang tot alle zorg van Alnatal en het St. Antonius

Bij Alnatal werken wij heel nauw samen met de gynaecologen van het St. Antonius Ziekenhuis. Dat kan onder andere omdat we allemaal fysiek op dezelfde afdeling werken en zo gemakkelijk intensief contact met elkaar kunnen onderhouden. Dit is uniek in Nederland en heeft een groot voordeel voor jou: mocht tijdens je zwangerschap of bevalling blijken dat er extra zorg voor jou en je kindje nodig is, dan is een naadloze overdracht van verloskundige naar gynaecoloog mogelijk.

Bovendien hoef je tijdens je poliklinische bevalling bij Alnatal niet te verhuizen naar een andere afdeling als overdracht naar een gynaecoloog noodzakelijk is. Je kunt gewoon in dezelfde comfortabele verlossuite blijven. Een prettige gedachte.

Ook andere zorg, zoals echoscopie, fysiotherapie of advies van een lactatiekundige (borstvoedingsspecialist), is direct toegankelijk bij Alnatal. Dit betekent dat je je niet druk hoeft te maken om verwijsbriefjes of om de vraag waar je een afspraak moet maken. Wij zorgen dat je meteen bij de juiste persoon terechtkomt.

Direct doen